En lärorik förlust! | Peter Blaha - Gladiator, VD och landslagspelare

Peter Blaha – Gladiator, VD och landslagspelare

Annons

En lärorik förlust!

Antar att ni förstod av mitt uteblivna blogginlägg igår att vi förlorade mot Tyskland 😉 Jag hatar att förlora och kände inte för att blogga om matchen igår…

Men nu när jag smält allt lite tänkte jag reflektera några rader om matchen. Inramningen var grym, vackert väder, fin plan och 3700 på läktarna:

20130407-113700.jpg
Mäktigt…men synd att den “Tyska damen som inte kunde svenska” förstörde vår nationalsång genom att sjunga fel takt…

När matchen väl började fick Tyskland in ett försök rätt snabbt, men sen stod det 5-0 ett bra tag (för er som inte kan poängsystemet i Rugby så får man 5 för att gör ett “försök” = mål, sen får man 2 extra om man sättet sparken efter, de missade den). Vi hade en hel del bollinnehav men kunde inte komma igenom deras bra försvar i kombination att vi gjorde misstag.

Sen började våra inkast funka sämre och sämre, tyskarna utnyttjade detta, sparkade ner bollen i hörnet, vann inkasten och med sin tyngre klunga kunde de relativt enkelt maula in försök efter försök. Här ser ni början på ett:

20130407-114510.jpg

I halvtid stod det 40-0 typ och vi var långt ifrån en seger. Jag fick komma in i halvtid och var sugen på att spela i alla fall. Vi peppade varandra och sa att vi skulle vinna andra halvlek i alla fall:

20130407-124834.jpg

Vi spelade mycket bättre i andra, gjorde mindre misstag och gjorde även två försök relativt tidigt. Om man som förlorande lag gör 4 försök får man med sig 1 bonuspoäng och det var målsättningen. Även tyskarna gjorde några försök innan vi fick in ett tredje. Vi försökte få till ett fjärde men det gick inte och matchen slutade 73-17.

Inget bra resultat men inte helt oväntat med tanke på att detta var vår första match sedan ett långt vinteruppehåll. Nästa match är mot Polen hemma den 1/6 och nu vet vi vad vi måste jobba på. Våra inkast måste bli bättre, vårt maul försvar måste bli bättre och även om klungorna var bra till viss del har vi lite att jobba på där också:

20130407-130142.jpg

Så det blir att träna på dessa bitar och sen ta revansch på oss själva med en seger mot Polen, kom och se oss vinna då i Stockholm!

Nu ska vi checka ut och åka till flygplatsen. Vi landar 18:30 och då ska jag Fredrik på Crossfit Tegen och köra 13.5. Jag är lite sliten i kroppen och det blir bara ett försök på den, då det gäller att jag får till taktiken rätt 😉
Återkommer om hur det går så klart.

/P

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jamie

  Kul!

  Vi är ett gäng från nybildade Västerås Rugbyklubb som ska komma och heja på er. Ser fram emot det.

 2. Jamie

  Hej Peter.

  Ska du satser på 7 mannen eller 15 mannen i framtiden? Jag såg att Sverige ska spelar 7 manna i Israel samma helgen som 15 manna spelar mot Polen.

 3. daniel

  Hej, jag undrar om smartsupps bcaa är okej att tävla och träna på eller finns det någonting i den som kan ge utslag på ett dopingtest? Är själv fotbollsspelare så viktigt att veta

  1. peterblaha

   Hej Daniel, Smartsups BCAA är helt ok att träna och tävla på, innehåller inga olagliga substanser. Jag använder de själv på rugbylandskampe 😉

Annons
stats