Två hårda pass | Peter Blaha - Gladiator, VD och landslagspelare

Peter Blaha – Gladiator, VD och landslagspelare

Annons

Två hårda pass

Igår körde jag ett GVT bröst pass. Jag blev inspirerad av Phoenix pass i fredags och var tvungen att pröva. Det började med att Prime retade Phoenix för att han hade små bröst. Phoenix blev då lite sur och målmedveten och bad Prime om ett pass för att få stora bröst, Prime förklarade ett GWT pass och Phoenix gick och körde det slaviskt. Han påstod att de gav bra volym så jag testade igår.

Man börjar med 10 set i bänkpressen med vi vikt som man kan göra 5 reps varje gång, jag körde på 100 kg. Det viktiga är att köra sakta, ca 4-5 s, excentrisk i varje set.

Efter det körde jag 3 set militärpress, jag körde på 50 kg. Sen avslutade jag med 3 set dips, så många orkade i varje set. Vet inte om det var helt GVT rätt men jag kan lova att jag har träningsvärk idag 😉

 

Idag tränade jag rugby med Bajen. Det var en riktigt hård och bra tärning med mycket fotarbete, tacklings träning och sprint träning.

Tacklingsträningen var extra kul och bestod av att vi tacklade 12 st 40 kg tacklingskuddar (ser ut som en boxnings säck fast större) i följd i 1,5 min, sen vilade vi i 30 s innan vi körde igen, det gjorde vi i 3 rundor till, sen körde vi 6 sprintar för att sen köra 3 tacklingsrundor till. Tacklingen skulle ske när coachen blåste, vilket han gjorde i ett tempo så att det inte fanns någon vila mellan tacklingarna.

Nästa gång ska jag be någon filma och fota…men så här gick det till, jag började liggandes på mage, när coachen blåste reste jag på mig och tacklade en kudde ca 2-3 m framför mig, sen reste jag mig upp igen och reste kudden så fort som möjligt, på nästa signal kom personen bakom mig i ledet och tacklade kudden, det var precis så att jag han resa kudden. Medan nästa person tacklade och reste kudden sprang jag till nästa markering och slängde mig på marken. Direkt när jag lagt mig blåste coachen och jag tacklade nästa kudde som han före mig precis rest, sen var det vara det bara 10 kvar 😉 Det var ingen vila och sjukt jobbigt. Det 3 sista tacklingarna var bara på vilja. Riktigt bra träning, inte bara för rugby utan även inför Attackbollen 🙂

Nu kommer jag sova gott 😉

/P

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. danielsundqvist

    Haha, det verkar vara en god stämning bland er Gladiatorer 🙂

    Återstår att se om du fortsätter med GVT eller inte i guess. Jag är nu inne på min andra “runda” med GVT och jag gillar träningsmetoden riktigt mycket.

    Hoppas träningsverken är go’ 😉 Ha det bra Peter!

    /Danne

Annons
stats