Visionsarbete och Gokart | Peter Blaha - Gladiator, VD och landslagspelare

Peter Blaha – Gladiator, VD och landslagspelare

Annons

Visionsarbete och Gokart

Twingly är i startgroparna att på alvar expandera ut i Europa och idag hade vi ett visionsarbete för att ta fram en ny vision för framtiden.

Det är mycket viktigt att ha en vision på sitt företag, även om du är egen företagare tycker jag att du ska ta fram en vision. Visionen ska vara inspirerande och ge kraft och energi – en idé om något positivt företaget vill uppnå i framtiden och som kan förvekligas.

Och tar du fram en vision kommer du just få energi från den.

Det är också viktigt att alla känner sig trygga med visionen och därför man i ett företag ta fram den tillsammans med de anställda om möjligt.

Vi gjorde det genom ett grupparbetet där vi först dela upp oss i grupper med 2 personer i varje grupp där vi blandade en säljare med en utvecklare. Sen fick varje grupp besvara ett antal frågor under dessa 3 huvudfrågor:

  1. Varför ska kunder välja vårt företag?
  2. Varför ska våra anställda arbeta för oss?
  3. Vad tillför vårt företag samhället?

Efteråt så sammanställde vi svaren på alla frågor och tillsammans i stora gruppen så enades vi om ett svar för respektive fråga ovan.

Sen jobbade vi med frågorna: Vad kännetecknar företaget och vad är den unika kompetensen? Samt: Var kommer företaget att befinna sig om 1 år, 3 år och 10 år? Vi diskuterade också hur vi vill att organisationen ska se ut om 1, 3 och 5 år.

Efter att har skrivit upp alla svar på tavlan så jobbade vi fram en slogan och en vision för Twingly.

Sloganen är: Twingly för samman e-handlare och bloggare

Visionen är: Twingly ska vara det självklara valet för e-handlare som vill förstärka relationen med bloggare.

En tydlig och talande vision som alla känner att de kan stå för och arbeta för att nå. Den känns riktigt bra och jag är stolt över den.

Nästa steg är att skapa en handlingsplan där vi går igenom vad som behöver göras för att uppnå visionen, men det blir nästa vecka.

Sen åkte vi till Klinga utanför Norrköping för att åka Gokart.

Det hade regnat, banan var ganska blöt och det var lätt att snurra. Men det var också lätt att åka med ställ så det var riktigt kul, jag laddade självklart med en lämplig dricka…Drive!

Gokart dricka

Några av oss har åkt Gokart tidigare och ena delägaren Niclas har slagit mig 2 gånger efter hårda fighter varje gång, men den här gången vann jag och Niclas kom 2:a:

Gokart seger

Oavsett vad det är man tävlar i, även om det är ”mindre” viktigt, så är det alltid lika skönt att kliva högst upp på en prispall och motta en guldmedalj, så är det bara! 😉

Gokart prispall

/P

Kommentarer

Leave a Reply

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats